25/2/10

MENJAR I SALUT


Ara ja he perdut vint-i-vuit kilos, és un procés lent però que he tingut sort de trobar una professional i una família que m’ha ajudat i acompanyat.

Sempre hi ha una paraula que ens fa justificar no poder perdre kilos i que les mil i una dietes que hem fet no han estat mai les adequades.

De la meva experiència fins al dia d’avui puc evidenciar que no s'ha d'amagar el cap sota l’ala, i que les expresions: només una mica..., només ho he provat..., demà ja hi tornaré, no ajuden a avançar a millorar la teva salut.

Els milers de consells que tothom té per a tu fa que no avancis, sinó que l’actitud és a l'inrevés. Actualment estic vivint un moment diferent i sense una part de la motxilla que tenia damunt meu, M'agrada i crec que petites mesures que he aplicat han estat acertades per xemple:

Quan estic cuinant, tinc a mà pastanagues o cogombres per poder rossegar per evitar picar.

Tenir preparada fruita a la nevera per poder menjar-ne quan tens sensació o l'impuls de menjar fora de temps.

No deixar les safates de menjar a la vista, sinó servir les racions, així evito voler repetir

Escriure les coses que no fas correcte. t'ajuda a veure que no tot el que fas és correcte, ser sincer amb tu mateix t'ajuda a millorar.

Cuinar amb tant poc oli com puc, encara que l’elaboració sigui més lenta.

Cada matí organitzar els àpats del dia, sinó quan s’improvisa és molt probable que no combinis ni mengis adequadament.

Triar i pensar en els aliments com més sans millor.

Totes aquests actituts són positives i ajuden a superar moments dificils i que es converteixin en normalitat, el cap i a la fi tenir salut ajuda a millorar la qualitat de vida d'un mateix.