8/9/12

Els aliments i el nostre bon humor


Diferents científics han demostrat que els aliments influeixen en el nostre humor, a l’any 2000 el psiquiatra Andrew Stoll, de La universitat de Harvard, va demostrar que els àcids grassos Omega-3, tenien un efecte antidepressiu, també a l’Escola de Medecina de la Universitat de Pittsburg, un estudi va determinar que les persones amb un baix nivell sanguini de Omega-3 tenen més possibilitats de ser pessimistes i deprimir-se.

L’optimisme i el pessimisme , aquests efectes tenen a veure amb el aminoàcid triptòfan  que es forma la serotonina.

Els aliments rics amb triptòfan poden ser de:
D’origen animal, peix, llet, ous i carn
D’origen vegetal, llegums, cereals, grans i fruits secs

La meva experiència


Alguns suggeriments per incorporar a la dieta diària, jo particularment em prenc:
Sèsam
            Dues cullerades petites
         El compro cru
           Amb una paella el torro perquè el seu gust és millor
           El prenc a cullerades, o l’afegeixo al iogurt i a algunes amanides
           Diàriament
Xocolata
            Amb llet i sense llet
            20 grams diàriament
Plàtan
            Gairebé diàriament
            Una unitat

Altres aliments curiosos i diferents, les anous , les pipes de carbassa i zafrà

Per tant és important seguir una dieta equilibrada amb aliments d’origen animal, vegetal i incorporar-ne altres  que estimulin i que sàpigues en que et poden ajudar per tenir una bona dosis d’optimisme i un bon estat anímic.