31/5/11

UNA CARTA ALS SANTAEUGENENCS I SANTAEUGENENQUES

Vull agrair a totes les persones que ens han donat el seu vot a les passades eleccions municipals i en altres comicis. Passat uns dies he pres algunes decisions a nivell personal i que espero que comprengueu.

Estic molt contenta d’haver estat treballant durant setze anys pel municipi, quatre a l’oposició i dotze com alcaldessa.

Els resultats fan que els nostres vots no son suficients per poder governar con fins ara, nosaltres tenim il•lusió i projecte de municipi tal i com us varem presentar en el programa electoral, de fet aquest serà o hauria de ser el full de ruta de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga.

Ara continuarem treballant per tots vosaltres però des d’altres espais, uns a l’oposició i d’altres ho farem des de fora de l’Ajuntament.

Si! Efectivament, jo he pres la decisió de no formar part d’aquest nou consistori i desitjo la vostra comprensió, la primera raó i la més important es que ara és el moment de la renovació i que dels quatre regidors que en formaran part, tres d’ells han estat actualment regidors, per tant tenen l’experiència i son capaços de liderar nous moments, i la segona dedicar més temps a la meva vida professional.

Durant aquesta etapa de la meva vida he viscut moltes vivències i que de ben segur mai les hauria experimentat si no hagués estat alcaldessa. Us puc assegurar que he treballat amb un únic fi, el millor pel poble!, amb mes o menys encerts, amb honestitat, amb transparència i sense enganys ni rancunies.

El pas pel ajuntament va començar amb una situació de dificultat econòmica i que en el transcurs dels anys l’hem superat fins tenir una bon estat financer, també és la de haver transformat i construït els equipaments necessaris per les necessitats del poble, tenir la cura i atenció a les persones d’una forma gairebé personalitzada, hem municipalitzat la llar d’infants i hem consolidat les bases per atendre a la gent gran, hem cregut important centrar-nos en l’esport com a eina de comunicació i transmissió del valors pels infants i joves, sabem de la importància de les entitats que cadascuna ha actuat amb llibertat i ha obtingut el que es podia des de l’ajuntament, en l’educació hem estat al costat dels docents, dels pares i mares perquè el futur està a les seves mans. Hem procurat que els impostos que paguen les empreses i els ciutadans fossin d’una forma proporcional, procurant que tots en fóssim directament afavorits pagant menys impostos i vigilant de no construir infraestructures que s’han de mantenir i serveis que també són costosos, hem procurat tenir els treballadors justos i necessaris perquè les necessitats del poble estesin cobertes.

El futur del poble ha de passar per no tenir un creixement urbanístic i per mantenir els serveis que tenim actualment. Volem un poble per viure tranquilament i aquest és el compromís que assolim jo personalment i els meus companys i companyes.

Tot plegat no ha estat gens fàcil hem estat condicionats per les normes, les lleis i la complexitat de totes elles, amb governs de tots el colors polítics sense que afecti al creixement i progrés del poble.

Ara que deixo enrere una etapa de la meva vida, queden sensacions, i les meves son d’enyorança i satisfacció, sentiments que vull expressar amb tota la transparència i sense vergonya.

Estic convençuda que enteneu i ho respecteu. Moltes gràcies a tots i sobretot a aquells que en feu sentir estimada.

Jo també vull canviar petites coses d’aquest mon i ho he intentat des del meu poble.

Filo Tió

25/5/11

Primer escrit del desprès!



Fa dies que no escric en aquest bloc i el motiu es que he estat molt ocupada treballant per les eleccions muncipals 2011 pel meu poble.
Els resultats no han acompanyat les meves espectatives, saviem que els altres grups municipals intentarien que nosaltres no sumesin.
Uns fent moviments politics, els que eren independents es pasen a ciu i els qui havien actualment els conviden a marxar, els qui havien estat abans de ciu els recuperen, un estat militants i representants de ciu que va pel seu cantó, i finalment apareixen per sorpresa de tots, un grup que no respon a la realitat del municipi.
Tots ells han fet front comú, legitim es clar! i han guanyat!.
Nosaltres hem obtingut gairebé els mateixos vots que els últims resultats.
La participació ha estat de 3 punts inferior a l'any 2007.
I només vull que tingueu en compte, que els vots que han quedat a l'oposició i els que no han aconseguit representació són superiors al grup guanyador.